appels.jpg

Recepten / Recipes

  • Zuurkoolschotel met brie

    Ingrediƫnten (3 personen) (vegetarisch):

    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 1 klein gesnipperd uitje
    • 1 theelepel zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel karwijzaadjes
    • 1 flinke hand rozijnen (eventueel)
    • 100 gram fijngehakte walnoten
    • 1 gesnipperde appel
    • 500 gram wijnzuurkool
    • 2 eetlepels broodkruim, of meer
    • 200 gram Brie, in kleine blokjes
    • 3 eetlepels zure room

    Verhit in een braadpan de olie en fruit de gesnipperde ui lichtbruin en glazig. Roer er de peperkorrels, karwijzaadjes, rozijnen (eventueel), gehakte walnoten en gesnipperde appel door en bak 1 minuut al roerend mee.
    Doe er de wijnzuurkool met vocht en al bij en voeg zout naar smaak toe. Laat 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan. Vet een vuurvaste schotel in met wat boter en bestrooi de randen en bodem met een dun laagje gedroogd broodkruim of paneermeel.. Meng de in blokjes gesneden Brie en de zure room door elkaar. Neem de pan van het vuur en meng het zure room-en-Briemengsel door de zuurkool. Doe de zuurkool over in een vuurvaste schaal en strooi en broodkruim overheen. Zet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (180 bij een hele lucht oven). Serveren met aardappelpuree.