appels.jpg

Recepten / Recipes

  • Zuid-Afrikaanse bredie van lamsvlees

    Ingrediƫnten:

    • 500 gram tomaten
    • 2 rode pepers
    • 600 gram lamslapjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels olie
    • 2 kleine uien
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 cm verse gemberwortel
    • 1 theelepel gemalen kardemom
    • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
    • 1,5 eetlepel verse Italiaanse kruidenmix
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 150 ml vleesfond

    Ontvel de tomaten, verwijder zaadjes en snijdt vruchtvlees in blokjes. Zaadjes uit pepers verwijderen en fijnhakken. Vlees in grove stukken hakken en inwrijven met zwarte peper en bestrooien met bloem. In braadpan olie verhitten en vlees in 4-6 minuten op hoog vuur bruinbakken. In ringen gesneden uien, fijngehakte knoflook en geraspte gemberwortel toevoegen en zachtjes 2-3 minuten meebakken. Kardemom, koriander, Italiaanse kruiden, rode peper, tomaat, bruine suiker en fond erdoor scheppen. Zout naar smaak toevoegen en vlees met deksel schuin op de pan in 45-60 minuten heel zachtjes gaar stoven, geregeld roeren. Deksel van pan nemen in 15-20 minuten vocht laten verdampen tot dikke saus ontstaat. Lekker met gekookte aardappels.