appels.jpg

Recepten / Recipes

  • Langzaam gegaard rundvlees in rode wijn

    Ingrediënten:

    • 1,5 kilo sukadelappen
    • 5 tenen knoflook
    • 2 uien
    • 2 stengels bleekselderij
    • 500 ml rode wijn
    • 1 blik tomatenblokjes
    • olijfolie
    • 200 gram sjalotjes
    • 150 gram pancetta
    • 250 gram kleine champignons
    • 3 theelepels maïzena
    • 2 theelepels peterselie

    Snijdt de sukadelappen in blokjes van 2 cm. knoflooktenen in plakjes en de pancetta in reepjes. Snijdt uien, bleekselderij en peterselie fijn en pel de sjalotjes. Doe rundvlees, knoflook, ui, selderij en wijn in een grote kom (niet van metaal). Dek af en laat tenminste 3-4 uur marineren, liefst 1 nacht.

    Verwarm de oven op 160 graden. Doe het vlees met de marinade en de tomatenblokjes in grote ovenvaste schaal, dek af en zet 2 uur in de oven. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en roerbak 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg pancetta en champignons toe en bak 3-4 minuten of tot het spek knapperig is. Meng de maïzena met zoveel koud water dat je een gladde pasta krijgt. Voeg sjalotjes, pancetta, champignons en het maïzenamengsel toe aan het stoofvlees en meng alles goed. Zet 20 minuten terug in de oven. Neem de schotel uit de oven, breng op smaak met zeezout en versgemalen peper en roer er de peterselie door.

    Tip: Bijzonder lekker van Limousin rundvlees van de Hooge Stoep